Sociale aktiviteter

Vi sørger for at støtte op om kontakten til familien

Sociale aktiviteter opretholder tilknytningen

De unge har ofte svært ved at skabe og vedligeholde venskaber. De fleste har venskaber med fra efterskolen, og når det bliver for besværligt at bo i hver sin ende af landet, glider det ud. Det er dog tydeligt, at medier som skype, facebook ect. gør, at de bevarer en del kontakter, men det er uden det personlige møde.

Vi vejleder meget i, at de kan bruge hinanden i husene, og vi sørger for, at der er kendskab til tidligere elever der bor i egen bolig. Det sker bla. ved arrangementer som fællesspisning, bowlingaftner, julefrokost og forskellige weekend aktiviteter, som er for alle, der er tilknyttet projektet.

Der kan også være behov for at støtte op om kontakten til familien – eller støtte den unge i, at nedsætte forventningerne til familien.

Da de unge er over 18 år, har vi kun forældre samarbejde på den unges præmisser. Særligt når der ses en svag forældre evne, samarbejder vi gerne, når det giver god mening for den unge.

Eksempel på et vejledningstilbud

Tilbud

Vores tilbud omfatter 2 weekend ture og en uges studietur om året. Det er ikke alle, der umiddelbart synes om tilbuddet, og det hænger sammen med, at alt nyt er svært – kommer der nu et nyt nederlag?

Erfaringerne viser, at de unge får rigtig meget selvværd, når de har været på f.eks. skiferie eller ude at flyve, og har klaret det fint.

Information

Mange af de unge er ikke fysisk aktive i fritiden. Nogle mangler lysten, andre har bare svært ved at komme i gang, og ofte består fritidsaktiviteten af computer-/konsolspil. Vi opfordrer og motiverer løbende de unge ift. fysisk aktivitet, hvorfor alle i vores tilbud, har mulighed for adgang til træningscenter. Ligeledes støtter vi de unge, som gerne vil søge optagelse i de lokale idrætsforeninger.